EVENIMENTE ÎN ANUL 2015

CREDEM ÎN DUMNEZEU!    IUBIM NEAMUL ROMÂNESC!  
15 iunie 2015
MIHAI EMINESCU - 126 de ani de nemurire.
26 iunie 2015
1 iulie 2015

Serile de istorie - Vlad Țepeș.
7 octombrie 2015

Ziua Drapelului Național.
Ștefan cel Mare și Sfânt.
http://incomod-media.ro/ziar/conferinta-mihai-eminescu-126-de-ani-de-nemurire-pe-15-iunie-la-targoviste/
http://www.jurnaldedambovita.ro/jdb_articol--126-de-ani-de-la-trecerea-in-eternitate-a-lui-mihai-eminescu,30739.html
Asociația Literata a organizat luni, 15 iunie 2015, începând cu ora 17.00, la Bibiloteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” (Târgovişte, Str. Stelea, nr. 2), un eveniment dedicat personalității lui Mihai Eminescu. Din programul manifestării au facut parte: recital și citate din creația eminesciană; contextul social și cultural al epocii lui Eminescu și gânduri despre epoca eminesciană. Intrarea la conferinţă a fost liberă, în limita locurilor disponibile.
Asociația Literata a organizat o serie de activități dedicate Zilei Drapelului Național. Astfel, miercuri, 24 iunie 2015, ora 10, la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște, Asociația Literata a găzduit un atelier de confecționare de stegulețe naționale, iar vineri, 26 iunie 2015, a avut loc desfășurarea evenimentului dedicat Zilei Drapelului Național, unde membrii Asociației Literata au distribuit târgoviștenilor, în mod gratuit, stegulețele confecționate.
Asociația Literata a organizat în data de miercuri, 1 iulie 2015, ora 17, un eveniment destinat rememorării personalității voievodului Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt, cu ocazia împlinirii a 511 ani de la moartea eroului. Din programul evenimentului putem menționa vizionarea unui documentar istoric despre viața și personalitatea eroului și depănarea unor gânduri și a unor discuții referitoare la vremurile de atunci. Evenimentul s-a desfășurat la sediul Asociației Literata de la Catedrala Eroilor din Târgoviște.
Asociația Literata a organizat în data de miercuri, 7 octombrie 2015, ora 17:30, un eveniment dedicat lui Vlad Voievod Drăculea, voievod al Țării Românești. În prima parte a evenimentului a fost lansat un documentar istoric, iar în cea de a doua parte au avut loc discuții libere cu invitatul evenimentului, istoricul Vasile Lupașc. Evenimentul s-a desfășurat la Universitatea Valahia din Târgoviște, iar intrarea a fost liberă.